Gæstebog/guestbookSkriv i min gæstebog/Sign my guestbookDato/date:15/6 - 2006
Navn/name:Jørgen Sørensen
Land/country:Danmark
E-mail:jorgen.sorensen@gmail.com
Kommentar/comment:Som gammel sejler og især snesejler, er denne hjemmeside pragtfuld.
I slægtsforskning er der mange som søger dataer på tidligere søfolk, og her er der rigtigt mange dataer om skibe.
Med håb om at mange finder frem til din side.

Mange venlige hilsner. "Jens Lyn ØK"

Dato/date:8/6 - 2006
Navn/name:Heidi
Land/country:DK
E-mail:heidi.johansson@jubii.dk
Kommentar/comment:Hejsa.
Tak for kigget på din flotte og spændende side.
Jeg arbejder selv på Prins Richard på Rødby-Puttgarden overfarten, og har også sejlet på de "gamle" færger dernede.
Hilsen Heidi

Dato/date:22/3 - 2006
Navn/name:Maria
Land/country:Danmark
E-mail:mariaemark@hotmail.com
Kommentar/comment:Hej Bernt. Kom lige forbi din side og ville sende en lille hilsen. Håber I har det godt! Kærlig hilsen Maria

Dato/date:26/2 - 2006
Navn/name:kaj arne rasmussen
Land/country:Denmark
E-mail:kajras@post.cybercity.dk
Kommentar/comment: Hey Bernt
Super hjemmeside.Sejlede i slutningen af tressene som smører på M/F Europafergen. Grenaa - Varberg.Jeg har her en oplysning her til de mange ØK fans.Det drejer sig om en Hjælpemotor fra ØK`s Sinaloa(I)bygget i Nakskov 1956.Denne motor har været brugt til undervisnig på Københavns Maskinmester skole i gennem mange år, men er nu endt hos Dansk Motor-og Maskinsamling. Kristiansmindevej 14.8500 Grenaa.V/Henrik Høyer og John W. Jensen.DMM har ca 150 forskellige motorer og ca 20 gl traktorer og nogle damptromler(dog med dieselmotor).Der er mange af skibsmotorene der der er restaureret og man har støbt fundament til motorene med grav til svinghjulet.DMM er virkeligt et besøg værd,bare lyden af motorene der står og arbejder er et besøg vær.

Dato/date:21/2 - 2006
Navn/name:Kenneth Wilson
Land/country:Danmark
E-mail:kennethwilson@tiscali.dk
Kommentar/comment:Det er skønt at der findes et site som dette, hvor man kan se billeder af skibe som fx M/S Malacca. Tusind tak.

Min far var sømand længe før han blev far til mig. Han mønstrede som 17-årig M/S ERRIA i januar 1950. Jeg ved det, for han, Gilbert Wilson, skrev dagbog.

Jeg har fundet 4 håndskrevne bøger. Og dem har jeg renskrevet med henblik på at udgive en bog. Jeg tror ikke der er så mange søfolk der har skrevet dagbog dengang i 1950erne. Og de er elementært godt skrevet. På en måde kan man vel tale om samtidshistorie fra en lægmand.

Måske er der nogen der har kendt min far? Han sejlede bl.a. på M/S Norvegian III og M/S Silja i 1954, og M/S Kollgrim i 1955. Han har været over det meste af verden, især talte han ofte om Madagaskar.

Dato/date:10/2 - 2006
Navn/name:Willy Petersen
Land/country:DK.
E-mail:willy.petersen@webspeed.dk
Kommentar/comment:Jeg har med interesse studeret denne gode hjemmeside, men fandt desværre ikke det jeg håbede på, jeg færdedes son feriedreng gennem en del år meget hjemmevant i Faaborg, og har tit tænkt på hvor færgerne blev af.
Færgen Ellen.af Søby fra før 1960.Der sejlede Faaborg-Søby de sidste år inden den nye færge Ellen kom.
Den første færge der hed Faaborg kaldet "sovseskålen"
og så er der Mommark færgen,m/s Mommark.
Mommark ved jeg en del om ,er der en der ved noget om de andre og måske ligger inde med et foto
MHV.Willy Petersen


Dato/date:18/11 - 2005
Navn/name:Lis Bahn
Land/country:Danmark
E-mail:bahn@worldonline.dk
Kommentar/comment:Fantastisk flot og informativ hjemmeside, hvor jeg specielt har søgt oplysninger om de ØK-skibe, som min afdøde far, Poul Karl Villy Burmeister, sejlede med i årene 1946-51. Som faglært bager og konditor sørgede han dagligt for nybagt brød, kager og desserter ombord på:
LALANDIA juli 1946 - januar 1947; ERRIA marts - oktober 1947; NIKOBAR januar 1948 - februar 1949 og marts - november 1949; ASIA marts - oktober 1950; MORELIA december - juni 1951.

Min far var født på Nørrebro i København i 1908. Da jeg selv er født i 1945, har jeg selvsagt ikke "kendt" min far, før han gik i land i 1951 og blev hønseriejer på Bornholm.

Jeg har netop afleveret hans ækvator-dåbsattest fra 1946 til Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg. (Jeg har erfaret, at sådanne effekter er samlerobjekt.)
På museet forefindes i øvrigt et meget stort billedmateriale fra Handelsflåden. Museets hjemmeside: www.maritime-museum.dk

Dato/date:30/10 - 2005
Navn/name:Flemming Jørgensen
Land/country:Danmark
E-mail:mafle1@hotmail.com
Kommentar/comment:Meget glad for at se billeder og historie om ØK´s KINA. Jeg husker hvordan min far, som var dæksdreng på 2. rejse til Argentina, ´fortalte om sine oplevelser fra rejsen hjem i det første krigsår.
På hjemrejsen samlede de overlevende fra et norsk torpederet fragtskib op.

Dato/date:25/10 - 2005
Navn/name:Robert Dalgas
Land/country:Danmark
E-mail:radalgas@mail.dk
Kommentar/comment:Nu har jeg endelig fået bredbånd og kan rigtig nyde dine flotte billeder og spændende data.
Det er en hjemmeside jeg ofte vil vende tilbage til.

Dato/date:20/10 - 2005
Navn/name:Anne Termansen
Land/country:Denmark
E-mail:annetermansen@hotmail.com
Kommentar/comment:I min jagt på billeder, som kan bruges til min fars 80 års fødselsdag, stødte jeg på denne flotte hjemmeside med masser af billeder og fakta om ØK skibe. Min far har sejlet for ØK i mange år, så hele fam.har et specielt forhold til kompagniet. Vi vil gennemgå de utallige billeder fra hans aktive tid i ØK engang når jeg kommer hjem og jeg glæder mig meget til at vise ham denne side næste gang jeg ser ham.Side nummer/Page number: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Antal personer der har skrevet i gæstebogen/Number of people who has signed this guestbook: 124