Mols-Linien
Molslinjen (2017)
(Historie)
       1963: Aktieselskabet "Mols Linien" oprettes. Det var meningen, at der skulle tegnes folkeaktier for 5 mill. kr., men det gik ikke så let, som man havde håbet på. Folk var ikke så interesserede i en færgerute, at de ville investere i en sådan.
       1964: Da trafikudviklingen i begyndelsen af tresserne gik meget hurtig, blev DFDS  interesseret i at overtage aktiemajoriteten i Mols-Linien og dermed fremme planerne om rutens etablering. 
   okt.1964: Mols-Linien blev nu et datterselskab af DFDS, hvor moderselskabet havde tegnet 2/3 af aktiekapitalen, og hermed var oprettelsen af af færgeruten mellem Sjællands Odde og Ebeltoft endelig sikret.
18.maj.1966: Mols-Linien åbnet. Færgen "Mette Mols" sejler den første tur på ruten mellem Sjællands Odde og Ebeltoft.
  1.jan.1979: Pool samarbejde med Grenå-Hundested Linien indledt.
 1.apr.1984: Fra at være et datterselskab af DFDS, overgår "Mols Linien" til at være et selskab i Lauritzen koncernen.
 5.apr.1984: Rederiet J.Lauritzen A/S overtager den af DFDS ejede aktiemajoritet i både Grenå-Hundested Linien A/S og Mols-Linien A/S. Begge færgeselskaber bliver hermed datterselskaber af Rederiet J.Lauritzen A/S.
    aug.1988: Grenå-Hundested Linien A/S og Mols Linien A/S solgt til Difko, som satte de to selskaber på anparter.
      1994: Fra at være et anpartsselskab, bliver Mols-Linien nu ændret til at være et aktieselskab.
 1.jan.1999: Mols-Linien sammenlægges med Cat-Link. Aftalen indebærer, at Mols-Linien bliver det fortsættende selskab. Scandlines, som ejer Cat-Link overtager 40% af aktiekapitalen i Mols-Linien, mens Mols-Linien overtager den ene af Cat-Links to færger. Cat-Links anden færge chartres af "Scandlines" fra ejeren, Holyman.
26.apr.1999:
 
Den tidligere Cat-Link rute Århus-Kalundborg omlægges til Århus-Sjællands Odde.
 1.jun.1999: Mols Linien overtager godsruten Århus-Kalundborg.
   dec.1999:
Mols-Linien indstiller sejladsen med godsfærger på ruten Ebeltoft-Odden med udgangen af måneden. Færgerne overføres i stedet til ruten Århus-Kalundborg.
 1.jan.2008: Clipper Group A/S overtager Scandlines aktiepost i Mols-Linien.
       2011: Trailer ruten Aarhus - Kalundborg opgives, og sælges til nye tyske ejere.
       2017: Rederiet ændrer navn til MOLSLINJEN. Fremover vil ruterne over Kattegat blive markedsført under dette navn, mens Østersøruterne skal hedde BORNHOLMSLINJEN.
                 2018: Molslinjen overtager Danske Færger og dermed overtager rederiet ruterne: Bøjden-Fynshav, Esbjerg-Fanø, Kalundborg-Ballen samt Spodsbjerg-Tårs.
Tilbage til Mols Linien