Hundested - Rørvig Færgefart A/S

(Historie)


1917
:

Da jernbanen fra Hillerød i 1916 blev ført frem til Hundested, samt det faktum, at der i samme årrække var blevet udstykket en del sommerhus grunde nord for Rørvig, blev der skabt en naturlig efterspørgsel efter at blive fragtet det korte stykke over Isefjordens munding, da mange af de potentielle købere til sommerhusgrundene boede i Københavns området. Tre brødre, Nielsen, købte derfor en passagermotorbåd, som de indsatte på ruten - afpasset efter togets ankomst og afgangstider i Hundested.
 
1927: Den nye forbindelse blev hurtigt en succes, men lige så hurtigt steg behovet for også at kunne overføre biler. Da et konkurrerende selskab fra dette år fragtede personbiler over fjorden med en ældre ombygget fragtbåd, så de tre brødre så sig nødsaget til at handle hurtigt.
 
1928: Efter langvarige forhandlinger med myndigheder ang. besejlings ret m.v., trak det konkurrerende selskab sig ud af ruten. De tre brødre fik lavet en eneretsaftale om besejling af ruten. Samtidig oprettede de aktieselskabet Korshage, og der blev bestilt en ny kombineret passager og bilfærge til ruten. Under byggeperioden blev der anlagt færgelejer i både Rørvig og Hundested.
 

1928:

D. 16. maj blev ruten indviet med indsættelsen af den nybyggede færge "Korshage".

1980:

De tre brødre trækker sig tilbage, og der bliver oprettet et nyt selskab ved navn Hundested - Rørvig Færgefart A/S.

Tilbage til Hundested - Rørvig Færgefart